CloudSourcing

Outsourca din IT-miljö till molnet

Upptäck mer
Vad är CloudSourcing?

Drifta och hantera IT-tjänster i molnet

Nu är nu

CloudSourcing är det nya alternativet för att drifta och hantera alla typer av IT-tjänster i molnet. Den gamla och rådande affärsmodellen för IT-outsourcing har sett likadan ut i 30 år och har passerat sitt bäst före datum. Nu är det molnet som gäller.

Namnet CloudSourcing en sammanslagning av “moln” och “outsourcing” och betyder att ni outsourcar er IT-miljö till molnet och tar hjälp av oss som extern driftsleverantör. Konceptet är uppbyggt i olika delar – beroende på var i molnresan ni befinner er. Våra olika tjänster täcker hela er resa från mark till moln. Välj de tjänster du behöver!

Platsoberoende, flexibel och skalbar IT-drift

Genom att flytta din IT till molnet blir IT-driften platsoberoende, mer flexibel och skalbar. Dessutom har du obegränsad tillgång till den senaste teknologin och kan prova en mängd olika tjänster. Att det också blir billigare behöver knappast nämnas. Genom vår CloudSourcing får du dessutom automatiserad hantering och support dygnet runt om det behövs – du bestämmer!

Steg för steg

Från marken till molnet i fyra steg

Förberedelser inför flytt

Med vår tjänst Cloud TakeOff förbereder vi allt inför er molnflytt. Vi skapar en TakeOff rapport som ger er allt ni behöver för att påbörja er färd upp till molnet, samtidigt som vi har 12 olika workshops att välja bland för att ni ska lära er allt ni behöver veta om molnet.

Flytta IT-miljön

När flytten är bestämd tar våra projektledare hand om hela er flytt, i den tjänst vi kallar Cloud Onboarding. Vi utför allt tekniskt arbete i samarbete med er tekniska personal eller andra leverantörer och säkerställer att er molnmiljö blir uppsatt enligt best practice.

Driften i molnet

Vår tjänst CloudOps är marknadens enda automatiserade drifttjänst. Tjänsten övervakar och upptäcker förändringar i er molnmiljö, plus att den automatiskt utför åtgärder om till exempel driftstörningar uppstår. CloudOps 365 är en tjänst som är utformad för dig som använder Office 365 eller Microsoft 365.

Uppdatering och utveckling

När allting är på plats i molnet och ni har drift och underhåll kan ni beställa vår CloudEvolutions rapport som ser till att ni håller er ajour kring nyheter i molnet. Vi kan även anpassa rapporten för just er och hålla Evolution Workshops för er i syfte att hjälpa er att navigera framåt bland molnets alla intelligenta tjänster. Önskar ni hjälp med vidare utveckling och molnstrategi använder ni er av våra konsulter inom CloudConsulting.

Våra partners

Vi arbetar uteslutande med Microsoft Azure, Microsoft 365 och AWS och vår vision är att hjälpa svenska och internationella företag att nyttja molnets tjänster på absolut bästa sätt för att öka sin innovationskraft.

  • Microsoft Azure Partner of the year
  • Lång erfarenhet av dessa tjänster
  • Pålitliga rådgivare