CloudSourcing

Outsourca din IT-miljö till molnet

Upptäck mer
Vad är CloudSourcing?

Ett heltäckande alternativ till IT-outsourcing

Nu är nu

CloudSourcing är en fullskalig och modern version av traditionell IT-outsourcing som ger er större frihet och flexibilitet. Er IT flyttas till molnet bort från markens digitala lapptäcke och ni kan välja att teckna avtal med oss helt utan bindningstider och välja fritt vilka delar av er IT-miljö – och under vilka timmar på dygnet – som ni vill ha övervakad och managerad.

Namnet CloudSourcing är en sammanslagning av “moln” och “outsourcing” med betydelsen att det helt ersätter traditionell IT-outsourcing. Konceptet är uppbyggt i olika delar – beroende på var i molnresan ni befinner er. Våra olika tjänster täcker hela er IT-miljö och hela er resa från mark till moln.

Platsoberoende, flexibel och skalbar IT-drift

Genom att flytta din IT till molnet får Du en stabilare IT-miljö och kan ta del av den snabba utveckling av nya tjänster som kommer från molnleverantörer som Microsoft och AWS. Skillnaden mellan mark och moln är enorm och fördelar som snabbhet, säkerhet och enkelhet gör att molnet idag är det nya normala.

CloudSourcing spänner över allt från din infrastruktur, applikationer, klienter och nätverk. Med vår driftstjänst CloudOps levererar vi incidenthantering och support dygnet runt för hela din server- och applikationsmiljö om det behövs – du bestämmer!

Steg för steg

Från marken till molnet i fyra steg

Förberedelser inför flytt

Med vår tjänst Cloud TakeOff förbereder vi allt inför er molnflytt och vi baserar vårt arbete på Microsofts Best Practices – Cloud Adoption Framework (CAF). Vi skapar en TakeOff rapport som ger er allt ni behöver för att påbörja er färd upp till molnet, samtidigt som vi har 12 olika workshops att välja bland för att ni ska lära er allt ni behöver veta om molnet.

Flytta IT-miljön

När flytten är bestämd tar våra projektledare hand om hela er flytt, i den tjänst vi kallar Cloud Onboarding. Vi utför allt tekniskt arbete i samarbete med er tekniska personal eller andra leverantörer och säkerställer att er molnmiljö blir uppsatt enligt best practice.

Driften i molnet

Vår drifttjänst CloudOps ger Er maximal flexibilitet då ni väljer fritt vad som ni vill ska övervakas och på hur många timmar av dygnet. Vår Cloud Operations finns där för er 24/7 och vi strävar efter att automatisera alla handgrepp så långt det är möjligt för den dagliga driften för att ha snabba åtgärdstider och hög kvalitet i tjänsten.

Uppdatering och utveckling

När allting är på plats i molnet och ni har drift och underhåll kan ni beställa vår CloudEvolutions rapport som ser till att ni håller er ajour kring nyheter i molnet. Vi kan även anpassa rapporten för just er och hålla Evolution Workshops för er i syfte att hjälpa er att navigera framåt bland molnets alla intelligenta tjänster. Önskar ni hjälp med vidare utveckling och molnstrategi använder ni er av våra konsulter inom CloudConsulting.

Våra partners

Vi arbetar uteslutande med Microsoft Azure, Microsoft 365 och AWS och vår vision är att hjälpa svenska och internationella företag att nyttja molnets tjänster på absolut bästa sätt för att öka sin innovationskraft.

  • Microsoft Azure Partner of the year
  • Lång erfarenhet av dessa tjänster
  • Pålitliga rådgivare