Informationssäkerhet och compliance

Har ni rätt placering och skydd för ert data?

Det är många regelverk som behöver förstås och många frågor som ska besvaras och hanteras. Vad innebär GDPR, NIS 2, FISA 702, OSL m fl?

Vi hjälper er att implementera rätt policies och tekniska lösningar för att skydda ert data.

Kontakta oss

will-van-wingerden-dsvJgiBJTOs-unsplash (1)

Rådgivning inom informationssäkerhet

Compliance och Privacy

Den absolut vanligaste frågeställningen inom informationssäkerhet är hur man ska hantera personuppgifter när man använder molntjänster. Vi vågar påstå att vi har branschledande kompetens och erfarenhet av hur de frågorna ska hanteras.

Våra rådgivare hjälper dagligen kunder med att förstå regelverk och lagar som gäller inom offentliga verksamheter, banker, vårdgivare m fl och att hitta rätt lösning för respektive verksamhet och verksamhetsbehov.

Vi säkrar molnet för +80 kunder!

Läs om några av våra kundcase

Branschledande expertis

Våra experter besitter branschledande expertis.

Vi har samlat några av branschens skickligaste konsulter och ser till att ni får bästa möjliga hjälp med era compliance- och infosäkfrågor. 

Våra rådgivare anlitas regelbundet för workshopar med både företagsledningar och IT-ledningar för att öka kunskapen om vad de olika lagarna och regelverken betyder och hur man bygger en teknisk lösning på mark och i moln för att skydda datat och uppfylla sina Compliance krav.

Kontakta oss

Magnus_close_www

Några av våra utmärkelser under åren.

gasell-logo-rgb-liggande
microsoft-partner-of-the-year-2021
logo_customer_value_2022
azure-partner-of-the-year

Vanliga frågor

Läs hela vår FAQ på länken nedan, eller kontakta oss med övriga frågor.

Till FAQ

Hur arbetar ni med att etablera de korrekta tekniska skyddsåtgärderna man kan göra utifrån ett compliance perspektiv?

I Microsoft Azure och 365 finns en rad olika tekniska lösningar som både identifierar, klassificerar och skyddar ert data. Vi avänder bl a Microsofts MSMD (Microsofts Molndesign) finns guidelines på en hög nivå design vilka tjänster som bör användas i relation till hur känsligt datat är. 

Vi behöver göra en riskanalys inför vår kommande molnmigrering, hjälper ni till med en sådan?

Ja, vi leder ofta riskanalysarbetet och vi rekommenderar MSBs metod och modell för processen i det fall ni inte valt en egen metod. Arbetet sker i nära samarbete med er verksamhet.

Vi har en intern diskussion om vad vi får och kan göra när det gäller att ha personuppgifter i molnet men vi känner oss osäkra. Håller ni utbildningar eller workshops i ämnet?

Ja, vi anlitas ofta för att genomföra både workshops i ämnet där vi går igenom problemställningen kring Compliance och molntjänster. Vi går igenom de olika lagarna och kraven som spelar in: GDPR, CloudAct, FISA702, OSL m fl samt branschspecifika krav som ni kan ha. Vi förklarar även hur NSA, FRA, Säpo, Interpol och andra aktörer opererar för att förstå riskbilden. Vi går också igenom kända fall som figurerar i media där sanktionsavgifter utgått för att lära av deras misstag.

Ta del av de senaste insikterna och nyheterna

Vårt nyhetsbrev ger dig den senaste informationen om molnet, cyber säkerhet och på köpet får Du också veta mer om oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev