Microsoft 365

Produktivitetsmolnet för en enkel och effektiv arbetsdag

Vi hjälper er med rådgivning och genomförande när ni vill ta steget till M365 och vi finns på hela resan för att ni ska kunna ta säkra och stadiga steg vartefter ni nyttjar allt fler funktioner.

Kontakta oss

microsoft-365
2ndary-image-for-March-16_

Microsoft 365

Plattformen för en modern arbetsplats

Med Microsoft 365 och Microsoft Teams kan Du förbättra säkerheten i ditt företag, minska kostnaderna och ge medarbetarna möjlighet att arbeta var de än är. Plattformen innehåller massor av funktioner och tjänster som kan höja produktiviteten i en organisation samtidigt som ni får kontroll över compliance och säkerheten i miljön.

 

Digital framåtanda i Aspias omfattande molntransformation

Som en avknoppning från PWC har Aspia som bolag en lång historia och en stark kunskapsbas. Med mycket historia följde också en stor del låsta system och markbaserade plattformar som inte gynnade bolagets digitala, ambitiösa planer. Med nytillträdde CIO...
"Asurgent förstår verkligen styrkan med molnet och begriper sig verkligen på en affärsmodell som är Cloud Native."
Johan Ekblom, CIO Aspia

365 i fyra steg

Från mark till moln med 365

Att använda molnet för att skapa en stark verksamhet som snabbt kan utveckla och anpassa sina tjänster.

jason-goodman-Oalh2MojUuk-unsplash
sajad-nori-21mJd5NUGZU-unsplash
hunters-race-MYbhN8KaaEc-unsplash
kvalifik-5Q07sS54D0Q-unsplash (1)
01 / 04

Strategi och planering

Våra rådgivare och arkitekter hjälper er med strategi och planeringsfrågor för att ni ska få ut all nytta av den licensnivå i 365 ni har.  Vi genomför regelbundet olika typer av s k Accelerated Workshops med Compliance, Security, Endpoint Management m m som ämne. I dessa workshopar får ni inblick i plattformens fulla potential för att få inspiration till hur ni kan stärka er verksamhet och förenkla era arbetsdagar.

02 / 04

Migrering & transformation

Vi genomför regelbundet olika typer av migreringar och vi kan både vara er expertresurs i projekt ni själva vill driva eller att vi tar fullt ansvar för planering och genomförande. Exempel på migreringsprojekt;

  • Migrering av on-prem exchange till exchange online
  • Migrering och flytt av filserver till Sharepoint online
  • Migrering till Teams Flytt från SCCM till
  • Intune & Autopilot I dessa projekt så stöttar vi även med policys och utbildningar för hur er verksamhet ska nyttja de nya verktygen och funktionerna.
03 / 04

Governance & managering

Med våra governance tjänster så hjälper vi er att hålla M365 miljön säker, kostnadseffektiv och underlätta för era användare att kunna vara produktiva i jobbet.

  • CloudOps 365 – en governancetjänst för er M365 miljö
  • Managed Workplace – vi säkrar och standardiserar era enheter med bl a Intune och Defender for Endpoints
04 / 04

Utveckling & innovation

Det kommer kontinuerligt nya funktioner och tjänster inom M365 plattformen och vi hjälper er att hitta rätt strategi för att få ut det på ett kontrollerat sätt till verksamheten. 

Kraften och enkelheten i att ex vis med Power Platforms alla förmågor kunna automatisera och digitalisera era verksamhetsprocesser kan nu ske på en bråkdel av hur traditionella utvecklingsprojekt brukar se ut.

Här är några exempel på hur vi hjälper våra kunder vidare för att öka produktivitet och samarbete med M365;

  • Teams adoption, policys och utbildningar för hur Teams ska användas
  • PowerApps utveckling för ex vis HR avdelningar som behöver förbättra on/offboardingprocesser
  • Utveckling av Sharepoint och Viva siter för att stärka det interna samarbetet och kommunikationen
IMG_3882

CloudOps 365

Automatiserad drifttjänst – anpassad för er Microsoft 365-miljö

Med CloudOps 365 gör vi löpande analyser av er 365-installation och ger er kontinuerlig information om säkerhetsläget i er 365-miljö. Målet är att hela tiden hjälpa er att hålla ner kostnaderna, ge råd om er hantering av inför uppdateringar och rekommendation på åtgärder av olika slag.

 

Kontakta oss för att höra mer

Microsoft365-1

Managed Workplace

Vi säkrar upp era enheter

Vi använder Microsoft Intune för hanteringen av era olika enheter och applikationer. Leverans av nya enheter sker direkt till era användare som efter en första inloggning anpassas automatisk efter uppkoppling mot molnet med Microsofts tjänst Autopilot.

I tjänsten får ni era enheter kontinuerligt uppdaterade både säkerhetsmässigt och med de applikationer ni behöver. 

Kontakta oss för att höra mer

Vanliga frågor

Läs hela vår FAQ på länken nedan, eller kontakta oss med övriga frågor.

Till FAQ

Vi har applikationer som körs i en Citrixmiljö, hur migrerar vi dem bäst om vi vill flytta till Azure?

Microsoft har en tjänst som heter Azure Virtual Desktop (AVD) som ni kan använda istället för Citrix om behovet av fjärrskrivbord eller om ni har applikationer som är känsliga för längre svarstider.

Utvecklar och förvaltar ni PowerAppar?

Ja, vi gillar att digitalisera och automatisera affärsprocesser och bygga bort onödiga administrativa uppgifter! Vi har utvecklat ett stort antal olika appar för både IT-avdelningar, HR, ekonomi m fl.

Vad är skillnaden mellan privata och publika molntjänster?

Med privata molntjänster brukar man avse kapacitetstjänster som är dedikerade för en eller ett begränsat antal verksamheter. Publika molntjänster är tillgängliga för alla och leverereras av s k hyper-scalers med global täckning som ex vis Microsoft Azure eller AWS.

Säkra din IT i molnet idag

Oavsett var på er säkerhets- eller molnresa ni befinner er så kan vi hjälpa er att ta nästa steg. Med några av branschens allra skickligaste konsulter får ni det stöd ni behöver!

Bli kontaktad