Magnus_close_www

Författare

Magnus Wästfjärd

Read time

4 min

people-in-a-technology-cyber-space-meeting-2022-12-15-23-17-26-utc

Teknologin rusar framåt med en otrolig hastighet, vilket banar väg för fantastiska innovationer och nya möjligheter. Samtidigt leder detta snabba framsteg till nya utmaningar inom informationssäkerhet. Så vad kan vi förvänta oss av framtiden? 
 
AI-drivna attacker och försvar: Medan artificiell intelligens kan användas för att effektivisera och förbättra våra säkerhetssystem kommer illasinnade aktörer också att använda AI för att utföra mer sofistikerade cyberattacker. 
 
Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR): Dessa teknologier skapar nya ytor för potentiella attacker. Därför behöver vi utveckla specifika skyddsåtgärder för dessa miljöer. 
 
5G och efterföljande nätverksteknologier: Högre hastigheter och större dataöverföringskapacitet innebär också större risker. Säkerhetsstrategier behöver anpassas till dessa nya teknologier. 
 
IoT (Internet of Things): Med allt fler enheter uppkopplade blir det nödvändigt att tänka på säkerheten för varje enskild enhet i nätverket. 

Hur Asurgent hjälper dig med detta 

På Asurgent följer vi noga med i utvecklingen och de förändrade hotlandskapen. Centrum för detta hos oss är vår 24/7 SOC. Befintliga kunder erhåller löpande uppdateringar som en del av vår Governance modell. Med stöd från plattformar som Microsoft Sentinel, Azure och M365 ser vi till att din organisation är redo för framtiden. 

Nästa steg för dig

Är du orolig för hur dessa framtida trender kan påverka din organisation? Det första steget är att förstå dessa trender och sedan förbereda sig. Kontakta era viktigaste leverantörer för att höra hur de agerar och hur ni bör planera. Ett enkelt men konkret sätt att komma vidare. 
 
Ta gärna  en titt på våra resurser om framtidens säkerhetstrender eller boka ett möte med oss för en genomgång av hur vi kan hjälpa dig att förbereda för framtiden. 
Asurgent kan hjälpa dig att stärka dina säkerhetsrutiner och minimera dessa risker.  
Kontakta oss idag! 

Ta del av de senaste insikterna och nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ha koll på senaste nytt inom molnsfären. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev