Alexander Ashman

Författare

Alexander Ashman

Read time

4 min

shutterstock_741448753

Under första halvåret har vi fortsatt att investera i vår tjänsteutveckling och lanserat en rad uppdateringar inom vår familj av CloudOps-tjänster - Security, Azure och 365. Vår ambition är att ha marknadens mest moderna och attraktiva tjänster för molnbaserade miljöer och leverera ett konkret uppfattat värde. 

Vi har startat ett nytt digitalt forum som vi kallar för Asurgent Forward där vi regelbundet kommer att presentera våra tjänster för att ni ska kunna följa med i de uppdateringar och nyheter som vi släpper i vår CloudOps-portal och i våra tjänster. Dessa events sänds live men spelas också in så att du kan se dem i efterhand.

För att vi själva ska hänga med i den otroligt snabba tekniska utveckling som sker så har vi sedan bolagets start bjudit in hela bolaget en fredagseftermiddag varje månad där vi delar kunskap, diskuterar hur vi kan vidareutveckla våra tjänster och ssamtidigt passa på att stärka vår kultur. De här fredagarna kallar vi för Evolution Fridays!

En gång om året så har vi också ett större event som vi kallar för Evolution Weekend. Förra helgen var det dags för årets upplaga och vi bokade in oss på Ellery Beachhouse på Lidingö och hade en fantastiskt helg med en skön mix av Klokskap & Tokskap, precis som vi vill ha det!

På agendan hade vi bl a föreläsningar om AI och specifikt Azure OpenAIs möjligheter, ni som var på vår Asurgent & Friends event tidigare i år fick samma föreläsningar och vi har fått oerhört mycket positiv feedback kring dem!

När vi ses på en sådan här helg så har vi olika kompetensspår för att alla våra anställda ska kunna få lära - och lära ut - inom de kompetensdomäner de arbetar inom. Det blev en väldigt lyckad helg i kompetensutvecklingens tecken!

Hoppas du tar dig tiden att läsa om våra uppdateringar i det här nyhetsbrevet och kom ihåg att om ni skulle drabbas av en cyberattack så finns vi alltid tillgängliga 24/7, du hittar telefonnumret till vår jour på vår web här!

 

Önskar er en riktigt trevlig sommar!

/Stephan Andersson, VD

Skarmavbild-2023-06-07-kl-131443

Release av nya overviews i CloudOps Portalen
Vi är glada att meddela att vi nu lanserar två nya översiktsvyer i portalen som ger användarna en mer strukturerad överblick över pågående incidenter och larm och kunna koppla incidenter till vilket system som berörs (affärssystem osv). Istället för att bläddra genom en lång lista av ärenden, ger dessa nya vyer en mer intuitiv och överskådlig presentation av informationen från olika perspektiv. Med Dashboard-vyn och Alert overview-vyn kan användare snabbt upptäcka pågående incidenter och vidta nödvändiga åtgärder. 

DASHBOARD
Dashboard-vyn ger en överblick över olika systems incidentstatus och underlättar upptäckt av pågående problem utifrån prioriteringsnivå. Man kan nu gruppera de resurser man har i Azure och koppla till olika system. System så som HR-system, CRM-system och så vidare. Istället för att bara kunna se vilken server eller resurs som har ett problem (och då behöva veta att Server X tillhör System Y) så kan ni nu få en överblick som är lättöverskådlig. Varje kort i vyn representerar ett system som består av resurser. Genom att fälla ut korten kan man även se detaljerad information som till exempel pågående incidenter per resurs samt en lista med samtliga resurser som systemet består av. Det är möjligt att filtrera på tagg-system. Val av filter går att spara som bokmärke i webbläsaren.

Den här översiktsvyn ersätter den gamla dashboarden.

Skärmavbild 2023-06-07 kl. 13.16.01

ALERT OVERVIEW

Den här vyn ger användare möjlighet att på ett visuellt och intuitivt sätt övervaka pågående larm för olika resurser på en central plats. För varje resurstyp visas en tabell av samtliga tillhörande resurser och larmregler.

Låt säga att ni har ett HR-system som innehåller 7 resurser. Det kan vara servrar, databaser och brandväggar.

Varje cell motsvarar en matchning av resurs och larmregel där aktuell larmstatus visas med en ikon. Klickar man på en larmikon visas en ruta med utökad information om ärendet och entiteten och är vidarelänkade till respektive detaljsida.

Man kan enkelt få en överblick med färg-kodade cirklar som signalerar status på den resursen. Grått innebär att larmet inte är påslaget (det kan vara så att ni inte har användning för larm på den resursen). Grönt innebär att larmpunkten är på och att allt flyter på. Gult innebär att det ligger på ett gränsvärde som innebär att det är nära till att larma om problem. Rött innebär att det går ett larm på den resursen, att det finns en störning eller ett problem som måste åtgärdas. 

Vyn stöder filtrering av entitet på en global nivå, det vill säga att filtret kommer att appliceras på samtliga sektioner av entitetstyper. Filter kan precis som på andra sidor läggas till som bokmärke i webbläsaren.

1682515292279 (1)

Asurgent & Friends var en succé!

Dagen började med kaffe, mackor och trevligt mingel innan vi tog våra platser i den trevliga föreläsningssalen på GT30. 

Först upp var vår VD, Stephan, som berättade lite kort om upplägget för dagen och gav en kort presentation av vilka vi är och vart han tror att vi är på väg i AI- och molnfrågan. Sedan presenterade han Radars egna Hans Werner som höll en toppenpresentation om trender inom AI och vad Radar tror att det kommer att ha för inverkan på samhället och ekonomin i stort under den kommande tiden. 

Vi förflyttade oss sedan (temamässigt) till att prata om automationer och specifikt infrastructure-as-code när vår kloke kollega Samir körde en grundlig genomgång om fördelarna, som är många. På det spåret gick vi sedan vidare till en kund som vi tycker gör allt rätt och ligger i framkant när det kommer till molnet, Fenix outdoor. Deras CIO, Johnny Sjölund, berättade om Fenix molnresa och hur de använder sig av de verktyg som finns på ett effektivt sätt. 

Efter det hade vi en kort paus för att sedan cirkulera tillbaka till förmiddagens stora ämne – AI. Först ut var ingen mindre än Magnus Littorin, AI-expert på Microsoft, som berättade om Microsofts planer och visade några use-cases om hur man kan uttnyttja kraften i AI. Därefter kom Keen Fann (CTO på Asurgent) upp på scen och tog över taktpinnen från Magnus och djupdök i de olika LLM (Large Language Model) och hur och när man ska använda dem. Han visade även hur prompt engineering fungerar. Ett oerhört bra föredrag som gjorde alla klokare. 

Sist upp var undertecknad (och avbildad ovan), Alexander Ashman (Marketing Manager på Asurgent). Vi lämnade det tekniska och gick över till lite mer mjuka värderingar när vi zoomade in på den filosofiska aspekten gällande AI. Man fick höra om de olika filosofiska tankeskolorna, om problematiken och paradoxer med AI, men även de positiva aspekterna. En bra avrundning på dagen. 

 

Efter det var det trevligt mingel och många deltagare som gick och hade trevliga luncher med medarbetare på Asurgent. En toppenlyckad dag!

 

Ni kan nu se alla videor från Asurgent & Friends här!

Microsoft-Logo

Asurgent utsedda till topp 100 i världen!

Microsoft har utsett Asurgent till topp 100 i världen på Azure Migration & Modernization. Det är alltså topp 100 av 400 000 Microsofts partners. Vi är väldigt stolta över utmärkelsen!

Ta del av de senaste insikterna och nyheterna

Vi har samlat några av branschens skickligaste molnkonsulter och tagit position som utmanare mot de traditionella drifts- och säkerhetsbolagen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev