Alexander Ashman

Författare

Alexander Ashman

Read time

4 min

asurgent bg

Asurgent blir nu en del av Co-native och förstärker därmed den nordiska multi-cloudgruppen och blir marknadsledande för Microsofts molntjänster Azure och M365 i Sverige. Asurgent, som tre gånger vunnit Microsofts Partner of the year och nyligen blev rankade som topp 100 i världen inom Azure migration and modernization, tillför gruppen sin expertis inom både Microsofts tjänster och cybersäkerhet. Tillsammans med de andra bolagen i gruppen blir Co-native en kraft att räkna med inom multi-cloud-tjänster.

Med både Asurgent och Xenit i gruppen, befäster Co-native sin position som den främsta leverantören av Microsofts molntjänster i Sverige. Asurgent har stor erfarenhet av att framgångsrikt flytta kunder från mark till moln där de kan dra nytta av molnets fulla potential och ständigt förbättra och utveckla sina affärer. Asurgent rankas även som toppleverantör i värdeskapande för kunder (enligt Radars mätning 2022). 

När Asurgent grundades 2016 så var det med grundarnas mångåriga historik från traditionell outsourcing och konsultbranschen. De visste att det var dags att utmana markens digitala lapptäckes begränsningar vad det gäller funktionalitet och säkerhet och lyfta kundernas IT till molnets intelligenta och säkra tjänster. Genom åren har ett stort antal Azure-migreringar skett och Asurgent är idag en topp 100 Azure partner globalt inom molnmigreringar.

Med en årlig tillväxt på över 25% har Asurgent idag 75 anställda och mer än 85 stora kunder med starka varumärken över olika sektorer, från kommuner och statliga bolag till stora e-handlare och fastighetsbolag. Asurgent har sitt huvudkontor i Stockholm.

Tillsammans med Co-natives bolag Xenit, växer gruppen till en specialistorganisation bestående av 170 medarbetare med expertis inom Microsofts molntjänster och kan nu erbjuda omfattande tjänsteerbjudanden till nya och befintliga kunder.

Med Asurgent blir Co-native en specialistgruppering med över 200 medarbetare i Sverige, som erbjuder toppmoderna tjänster inom Microsofts molntjänster och Amazon AWS, med en förväntad omsättning på 375 miljoner kronor under 2023.

Asurgent behåller sin autonomi, kultur, organisation, varumärke, ledning och sina kundrelationer. Co-native kommer fokusera på att främja gruppsynergier mellan bolagen i gruppen. Asurgents anställda får möjligheten att bli delägare i Co-native.

I och med transaktionen blir Asurgents grundare stora ägare i Co-native och Asurgents medgrundare, Ulf Engerby och Stephan Andersson tar plats i Co-natives styrelse.

”Som en del av Co-native ser vi fram mot att fortsätta bygga det framgångsrika Asurgent. Vi ser fram mot att se Asurgent & Xenit skapa en stor spelare inom Microsofts molntjänster. Som företag kommer vi fortsätta att bygga vår starka företagskultur, medan vi kan åtnjuta de resurser och synergier som en större grupp tillför, med både kunskap inom Microsofts molntjänser och Amazons AWS.” säger Stephan Andersson, medgrundare och VD för Asurgent.

”Vi välkomnar Asurgent med glädje till vår grupp bestående av molnspecialister. Asurgent tillför en stark molnkultur, unik Microsoft-kompetens och ett fantastiskt team och bas i Stockholm. Med Asurgent har vi tagit ett stort kliv och skapat ett multi-cloudbolag av rang och vi ser fram mot att börja jobba tillsammans” säger Linus Lindström, VD på Co-native.

Kontakter och mer information

Fredrik Arnander, verkställande styrelseordförande, Co-native, +46 70 568 24 10,

fredrik@co-native.com

Linus Lindström, VD, Co-native, +46 76-622 68 02,

linus@co-native.com

Stephan Andersson, VD, Asurgent, +46 70 300 86 17,

stephan.andersson@asurgent.se

Johan Möllerström, Partner, Segulah VI Advisor AB, +46 72 543 79 11,

mollerstrom@segulah.se

Co-natives hemsida: www.co-native.com

Asurgent hemsida: www.asurgent.se

Segulahs hemsida: www.segulah.com

Läs Co-natives pressmeddelande här (på engelska): https://co-native.com/news/#/pressreleases/asurgent-joins-co-native-creating-the-market-leader-for-microsoft-cloud-in-sweden-3259890

 

Om Co-native

Co-native – “The Home of Nordic Cloud Specialists” – är Nordens främsta multimolntjänstgrupp och inkluderar nu Xenit och Asurgent (Microsoft Azure), Buzzcloud och Elastic Move (Amazon AWS). Koncernen förväntas omsätta över 370 miljoner kronor 2023 med god lönsamhet och sysselsätter över 200 personer med svenska kontor i Stockholm, Göteborg, Lund, Kalmar och Karlstad. Co-native växte 188% under de senaste 12 månaderna, organiskt och genom förvärv. För molnspecialister är vi det mest attraktiva alternativet för deras framtida tillväxt. Till kunderna erbjuder vi de bästa lösningarna för moln och digital transformation. Co-native grundades 2022 av Fredrik Arnander (techentreprenör och investerare) tillsammans med Linus Lindström och Robin Kindberg (medgrundarna till Xenit). De bygger Co-native på en stark erfarenhet av molnindustrin, tekniskt entreprenörskap och investeringar. 2022 gick Co-native ihop med finanspartnern Segulah.

Om Asurgent

Asurgent grundades 2016 och är en av de ledande Microsoft Azure-specialisterna i Sverige, och erbjuder molntjänster inklusive deras managerade tjänster CloudOps Azure, CloudOps 365 och CloudOps Security med ett Security Operations Center (SOC) som är aktivt 24/7. Asurgent – levererar expertis ”Från mark till moln. Och vidare”. Asurgent blev 2022 utnämnda till ett Gasellbolag av Dagens Industri, blev utsedda till ”Årets partner” av Microsoft 2021 och ledare i att skapa kundvärde 2022 i Radars undersökning. Asurgent rankas som topp 100 globalt för Azure-migreringsprojekt. Asurgent har en årlig tillväxt på +25 %, en robust kundbas med mer än 85 välkända kunder verksamma inom ett brett spektrum av sektorer. Asurgent är baserat i Stockholm och sysselsätter 75 personer med stark medarbetarnöjdhet.

 

Om Segulah

Segulah, med uppdragsbeskrivningen "We Invest in the Backbone of Modern Society", är ett private equity-bolag fokuserat på medelstora uppköp i Norden, som investerar inom tre vertikaler – B2B-tjänster, IT- och tekniktjänster och lätt tillverkning – områden där teammedlemmar har en lång och bevisad meritlista. Investeringarna riktar in sig på marknader som drar nytta av makrotrender som är relevanta för Norden. Affärsmodellen bygger på aktivt ägande som tillför kapital, industriell kompetens och strategiskt fokus. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till fonderna Segulah IV, Segulah V och Segulah VI.

Ta del av de senaste insikterna och nyheterna

Vi har samlat några av branschens skickligaste molnkonsulter och tagit position som utmanare mot de traditionella drifts- och säkerhetsbolagen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev