Alexander Ashman

Författare

Alexander Ashman

Read time

2 min

Microsoft365-1

Varför ska du använda Microsoft 365?

Att använda Microsoft 365 erbjuder många fördelar som förbättrar både produktivitet och säkerhet för din verksamhet. Genom att möjliggöra samarbete i realtid kan team arbeta tillsammans på dokument och projekt oavsett var de befinner sig, vilket ökar effektiviteten och flexibiliteten.

Vilka fördelar besitter Microsoft 365?

  • Samarbete i realtid: Med Microsoft 365 kan team arbeta tillsammans på dokument och projekt i realtid, vilket förbättrar produktiviteten och effektiviteten. Verktyg som Microsoft Teams möjliggör smidig kommunikation och samarbete genom chattar, video- och röstsamtal samt delade arbetsytor.
  • Flexibilitet och skalbarhet: Microsoft 365 är utformat för att vara flexibelt och skalbart, vilket innebär att det kan anpassas efter ditt företags specifika behov, oavsett storlek. Företag kan enkelt skala upp eller ner sina tjänster baserat på aktuella krav.
  • Säkerhet och efterlevnad: Plattformen erbjuder robusta säkerhetsfunktioner som skyddar företagsdata mot cyberhot och säkerställer att din verksamhet uppfyller alla relevanta regler och standarder. Detta inkluderar avancerade säkerhetsverktyg och policyer för att hantera och skydda känslig information.

Finns det några begränsningar?

  • Internetberoende: Eftersom Microsoft 365 är en molnbaserad lösning kräver det en stabil internetuppkoppling för att fungera optimalt. Detta kan vara en begränsning i områden med dålig internetanslutning.
  • Inlärningskurva: Att införa nya verktyg och arbetsmetoder kan innebära en viss inlärningskurva för anställda. Det kan krävas tid och utbildning för att alla ska bli bekväma med plattformen och dess funktioner.

Hur fungerar Microsoft 365?

Microsoft 365 fungerar genom att ge användare tillgång till en svit av verktyg och tjänster via molnet. Användare kan logga in från vilken enhet som helst och arbeta med sina filer och applikationer precis som om de vore på kontoret. Plattformen erbjuder automatiska uppdateringar och säkerhetskopiering, vilket säkerställer att användarna alltid har den senaste versionen av programmen och att deras data är skyddade.

Vem behöver Microsoft 365?

Microsoft 365 är användbart för alla typer av verksamheter, från småföretag till stora organisationer. Det är särskilt värdefullt för team som behöver samarbeta på distans och för företag som vill förbättra sin IT-säkerhet samt öka produktiviteten och effektiviteten i arbetsflödet.

Steg för att implementera Microsoft 365

  1. Strategi och planering: Våra rådgivare och arkitekter hjälper er att planera och utforma en strategi för att få maximal nytta av Microsoft 365. Genom workshops och konsultationer får ni en djupare förståelse för plattformens potential och hur den kan stärka er verksamhet.
  2. Migrering och transformation: Vi genomför olika typer av migreringar, inklusive flytt från on-premise lösningar till molnet. Vi erbjuder stöd både som expertresurs i era egna projekt och som helhetsansvariga för planering och genomförande av migreringsprojekt.
  3. Governance och managering: Med våra governance-tjänster hjälper vi er att hålla er Microsoft 365-miljö säker och kostnadseffektiv, samt att underlätta för användarna att vara produktiva i sitt arbete.
  4. Utveckling och innovation: Vi hjälper er att implementera nya funktioner och tjänster inom Microsoft 365 på ett kontrollerat sätt, vilket inkluderar utveckling av PowerApps och SharePoint-siter för att förbättra interna processer och samarbete.

 

Läs mer om Microsoft 365