Magnus_close_www

Författare

Magnus Wästfjärd

Read time

1 min

cropped-view-of-african-american-businessman-using-2022-12-16-21-30-32-utc-min

"Spionera på fienden"

Konkurrensbevakning och Threat Intelligence: Låt oss börja med lite "företagsspionage" - i etisk mening, förstås! Att hålla ett öga på konkurrenterna och branschtrender är nyckeln. Använd verktyg för threat intelligence för att samla information om potentiella hot.

Tänk på det som att följa din favoritserie, men istället för TV-dramatik får du realtidsdata om cybersäkerhetshot!

"Inre fred"

Interna säkerhetsrevisioner: För att hålla interna hot i schack, inför regelbundna säkerhetsgranskningar. Gör det till en rolig utmaning! Se det som en "digital städdag" där vi rensar bort oönskad programvara och uppdaterar säkerhetsprotokoll. Varje borttagen sårbarhet är som att hitta en bortglömd sedel i fickan.

"Förändringens vindar"

Fortbildning och kulturbygge: I en värld där cyberhoten ständigt utvecklas, måste även vårt försvar göra det. Organisera regelbundna workshops och utbildningar för dina team. Gör det interaktivt – kanske ett hackaton där det bästa försvaret mot en simulerad attack vinner?

Det är ett sätt att bygga en säkerhetskultur som är både inkluderande och engagerande.

"Öga för öga"

Aktiv hotjakt: Gå från att vara reaktiv till proaktiv genom att jaga hot aktivt. Det är som att agera detektiv i din egen organisation. Använd avancerade verktyg för att övervaka nätverkstrafik och identifiera misstänkta beteenden.

Kom ihåg, det är alltid bättre att vara en steg före än en steg efter. Och sist – den som står still, backar!

Avslutning

2024 kommer bjuda på mer förändring, fler ny hot och större konsekvenser än någonsin tidigare i historien. Endast de paranoida överlver genom att ständigt vara vaksamma och innovativa.

Ta del av de senaste insikterna och nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ha koll på senaste nytt inom molnsfären. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev