Om webinaret

NIST Cybersecurity Framework (CSF) är ett ramverk för att hjälpa organisationer att hantera sina cybersäkerhetsrisker. Den ursprungliga versionen av CSF publicerades 2014 och har sedan dess använts av miljontals organisationer över hela världen.

I augusti 2023 släppte NIST ett utkast till CSF 2.0 för offentlig kommentar. Denna utkast innehåller ett antal betydande förändringar jämfört med den ursprungliga versionen.

De viktigaste förändringarna är följande:

  • En utökad omfattning: Ny versionen har en utökad omfattning för att inkludera nya ämnen som artificiell intelligens, internet of things (IoT) och supply chain risk management.
  • En ny funktion: Reglera, för att hjälpa organisationer att utveckla och implementera cybersäkerhetspolicyer och ramverk.
  • Riktar nu sig till en bredare målgrupp än tidigare versioner. Den ursprungliga versionen av CSF var avsedd för kritiska infrastrukturer, men nu är utformad för att vara relevant för alla typer av organisationer, oavsett storlek eller bransch.
  • Förbättrad och utökad vägledning för implementering: CSF 2.0 innehåller förbättrad och utökad vägledning för implementering, särskilt för att skapa profiler.

Till detta kommer vi beröra läget inom Cybersäkerhet generellt samt inte minst handfasta rekommendationer utifrån vårt arbete med Assessments under 2023.

Webinaret leds av vår egen informationssäkerhetsexpert och rådgivare Magnus Wästfjärd. Magnus har mångårig erfarenhet som rådgivare inom cyber- och informationssäkerhetsfrågor och har gjort en djupdykning i det nya direktiven i NISTs CSF-ramverk som han delar med sig till er i detta webinar. Anmäl er idag!

 

Talare

Magnus_close_www

Magnus Wästfjärd

Senior Advisor @ Asurgent