CloudOps

En SaaS tjänst för 24/7 övervakning av Din molnmiljö i Azure

Upptäck mer
Vi förklarar

Vad är CloudOps?

Automatiserad molnövervakning

Asurgents CloudOps är en SaaS tjänst för övervakning av infrastruktur och plattformstjänster i Azure. Ni bestämmer vad som ska övervakas och hanteras – och hur många timmar på dygnet och tjänsten debiteras med automatik därefter.

Vår Cloud Operations organisation är tillgänglig 24/7 för incidenter och förändringar som kräver manuellt arbete.

CloudOps blir bara bättre och bättre ju längre tiden går och ju fler kundmiljöer som CloudOps hanterar. Vi har ex vis byggt in funktionen Auto Discovery som automatiskt upptäcker alla förändringar ni gör i er molnmiljö. Det övervakar alltså er befintliga miljö men även alla nya system och funktioner ni startar – per automatik.

Övervakning och incidenthantering

CloudOps övervakar din molnmiljö dygnet runt för att upptäcka eventuella incidenter. Med funktionen Auto Repair genomförs åtgärder om något system skulle råka ut för till exempel en driftstörning. Också helt automatiskt. Och om ett larm kommer som CloudOps inte är programmerad att hantera så eskalerar systemet automatiskt till vår Cloud Operations organisation med våra experter. Vi finns tillgängliga dygnet runt, eller endast de timmar på dygnet ni önskar hjälp med. Vi ger er optimal flexibilitet.

Asurgent har tagit en mycket intressant position på marknaden där de utmanar den traditionella outsourcingmodellen

Hans Werner - VD och Senior Advisor, Radar Group

Jämförelse

CloudOps vs traditionell IT-outsourcing

 • Stay as long as you like
 • Pay as you go
 • Try & buy
 • Enormt stort och snabbt växande utbud av tjänster
 • Automatiserat
 • Avtal i 3-5 år
 • Fasta priser med årlig indexering
 • Låg flexibilitet
 • Begränsat utbud av tjänster
 • Personberoende och manuellt
Så här fungerar det

5 steg till automatiserad IT-drift av molnmiljö

TakeOff & Onboarding

Om ni inte har er infrastruktur i molnet än är alltid steg ett att hjälpa er med planeringen av er molnflytt tillsammans med er. Därefter tar våra projektledare ansvaret att flytta upp er IT-miljö till molnet.

Inventering och godkännande

När er IT-miljö finns i molnet så får ni instruktion om hur ni ger CloudOps access till er molnmiljö. Det är verkligen enkelt, ni behöver bara acceptera en fråga via ett mail så sker sedan allt automatiskt och inom 15 minuter är er miljö inventerad av CloudOps.

Godkännande

Med den överblick som vi nu har via CloudOps sätter vi oss ner tillsammans för att komma fram till hur ert behov ser ut. Ni väljer ut vilka applikationer och tjänster ni vill ha övervakade, vilka tider under dygnet ni önskar hjälp och hur ni önskar att kontaktvägarna mellan oss ska se ut.

Onboarding

Utifrån era val så slår vi på CloudOps funktionalitet för de applikationer och tjänster. Hela onboardingprocessen är helt kostnadsfri! Om ni önskar att vi även ska övervaka era egenutvecklade applikationer eller egna integrationer så löser vi det också!

Tjänsten är igång

Nu är tjänsten igång och ni har tillgång till marknadens enda automatiserade IT-drift. Ni kan nu enkelt skala upp eller ner omfattningen av vår tjänst utan bindningstider. Optimal flexibilitet är vår nyckel till ett lyckat samarbete.

Skräddarsydd lösning

Skalbart och enkelt

Flexibla priser – pay as you go

Vi tror inte på fasta månadspriser som ni blir låsta till – med CloudOps betalar ni därför bara för den tid ni behöver! Det gör det enkelt för er att öka omfattningen av vår tjänst när verksamheten växer och är under ständig utveckling. Samtidigt som det är lika enkelt att skruva ner era driftskostnader om ni behöver göra besparingar. Kliv in och ur vår drifttjänst per komponent och timme!

Ingen bindningstid – stay as long as you like

Vi vet att era behov förändras över tiden så med CloudOps existerar heller inga bindningstider – ni stannar så länge ni vill och behöver. Hela affären i molnet går ut på att ni hyr kapacitet och applikationer istället för att låsa in er i långa avtal på marken där ni är fast i flera år. Därför fungerar Asurgents CloudOps på precis samma sätt och vi kommer aldrig låsa in er med långa bindningstider.

Vad du får

 • Snabb uppsättning
 • En utsedd Technical Cloud Advisor för er
 • Automatiserad incidenthantering och drift
 • Manuell incidenthantering om det behövs – 24/7
 • Analys och kontinuerlig uppföljning

Vad verksamheten får

 • Lägre kostnader för IT-drift – mer pengar till proaktiv utveckling
 • Flexibel arbetsplats där förändringar kan implementeras snabbt
 • Tryggheten i en övervakad molnmiljö där systemen fungerar som de ska
FAQ

Vanliga frågor och svar

Vad är CloudOps?

Den enda automatiserade drifttjänsten på marknaden. Du har full kontroll över din miljö samtidigt som du får tryggheten av en övervakad IT. Inga bindningstider.

Vad behöver min molnmiljö för managering?

CloudOps är utvecklad för alla standardkomponenter och -tjänster i Azure och AWS och ni får default en uppsättning av övervakning och driftsåtgärder. Vi kommer gemensamt fram till vilken typ av övervakning just ni behöver. Vi kan övervaka vissa timmar av dygnet eller 24/7.

Är ni bundna till en leverantör?

Vi arbetar uteslutande med Microsoft Azure, 365 och AWS.

Köper jag molnet (AWS/Azure) via er?

Ja. Eller så köper du via molnleverantörerna. Det spelar ingen roll.

Vad händer om jag vill byta driftpartner?

Då gör du det när du vill. Vi har inga bindningstider.

Övervakar CloudOps även databaser och applikationer?

Ja, vi har en stor uppsättning av standardövervakning. Efter inventering av er IT-miljö visar vi på vad som kommer att övervakas “out of the box” och vad som ev kräver en anpassning.