Cloud Consulting

Konsulter specialiserade inom Azure, AWS och Microsoft 365

Upptäck mer
Vi förklarar

Vad är CloudConsulting?

Inte ett vanligt konsultbolag

Våra konsulter är inte som alla andra. Vi arbetar uteslutande med molnet! Förutom att du kan hyra in en eller flera konsulter löpande eller tidsbestämt, bjuder vi till exempel även in våra kunder till våra kostnadsfria CloudEvenings. Där får ni inspiration, nyheter och fortsatt rådgivning på er molnresa.

Konsulter för hela din molnresa

Alla våra konsulter arbetar uteslutande med AWS, Azure eller Microsoft 365. De bygger ständigt på sina erfarenheter och utvecklas inom sitt specialistområde och har, som vi brukar säga, “digitalt skit under naglarna”. På riktigt.

Vi använder molnets utbud av pålitliga och intelligenta tjänster i allt högre grad för att utveckla vår verksamhet och Asurgents molnexpertis i kombination med deras automatiserad driftstjänst har gjort dem till en viktig partner för oss

Emil Dahlin - CIO, Svevia

Så fungerar det

Våra konsulter hjälper er på molnresan

Arkitekter

Arkitekterna är med från start och tittar på er nuvarande markmiljö för att förstå hur den ser ut och är uppbyggd. Det här är våra ‘’silverryggar” som har lång erfarenhet av både mark och molnmiljöer. De skissar och designar sedan upp hur er molnmiljö kan se ut och räknar på hur flytten upp till molnet ska gå till.

Rådgivare

Våra rådgivare arbetar i gränslandet mellan IT och verksamhet och stöttar er i frågor på en IT-strategisk nivå om bland annat säkerhet, organisatoriska frågor och hjälper er att formulera molnstrategin.

Projektledare

Projektledarna är dem som ansvarar för att din flytt från mark till moln går så smidigt som den bara kan. Erfarna av att flytta och bygga om IT-miljöer styr de projekten så att alla inblandade håller sina deadlines.

Molnkonsulter

Molnkonsulterna har sina specialistkompetenser inom olika områden. En del arbetar främst med 365, andra är de bland de skickligaste som finns inom migrering till och optimering av miljöer inom Azure eller AWS.

Utvecklare

Våra utvecklare jobbar främst med DevOps, skapa smarta integrationer eller att få era datalager att fungera effektivt.

Unikt avtal

Vår “Red Adair” klausul

Hjälp vid akut behov

Vi har en garanti i våra konsultavtal – ni får snabb hjälp om ni har ett plötsligt akut behov. Det innebär att vi har ett villkor att vi med kort varsel kan behöva kalla hem våra konsulter från en av våra kunder för att hjälpa er. Det omvända betyder också att vi kan behöva be er om att släppa en av våra konsulter hos er för att akut kunna hjälpa någon annan.

Varför Red Adair?

Red Adair var en amerikansk brandman som tillsammans med sitt team reste världen runt och släckte brinnande oljekällor som ingen annan lyckades kontrollera. Han blev känd som en mycket kompetent specialist, utsedd för att hantera komplexa och riskfyllda uppdrag.

“If you think it’s expensive to hire a professional to do the job, wait until you hire an amateur” Red Adair

– Red Adair

FAQ

Vanliga frågor om Cloud Consulting

Vad är Cloud Consulting?

Vår tjänst för er som önskar en expertkonsult på plats. Vi har fem olika typer av konsulter och vi kommer gemensamt fram till vem som passar bäst hos just er.

Måste jag vara vara kund hos er sedan tidigare för att kunna använda Cloud Consulting?

Nej, du väljer de tjänster av oss du själv önskar.

Kan jag hyra in en konsult per timme om jag behöver hjälp med något?

Ja.

Arbetar era konsulter uteslutande med molnet?

Ja – eller i transformationen från mark till moln.