Vår Historia

Asurgent är ett snabbväxande företag som grundades i slutet av 2016 av Stephan Andersson och Ulf Engerby, båda med ett långt förflutet inom IT-branschen och inom IT-outsourcing i synnerhet.

 

Asurgent har tagit en unik position på marknaden och utmanar de traditionella driftbolagen med en affärsmodell och teknologi som förändrar IT-outsourcing och IT-drift i grunden.

Vår Affärsidé

Vi flyttar våra kunders IT från mark till moln och levererar automatiserad molndrift för att möjliggöra deras innovation!

När vi startade Asurgent i november 2016 så var siktet inställt på att hjälpa företag att ta sig loss från markens digitala lapptäcke för att komma åt intelligensen, flexibiliteten och kraften i molnet.

Vi lanserade konceptet CloudSourcing i början av 2017 som omfattar alla delar ett företag behöver för sin molnresa - från planering till flytt, drift och övervakning av systemen i molnet. Vi bestämde oss för att utmana det traditionella sättet vi jobbat med drift och övervakning i alla år. Istället för att bygga stora driftsorganisationer där manuella fel, personberoende och driftsincidenter är vardag så investerar vi tid och pengar i att automatisera alla handgrepp en traditionell driftsavdelning gör om dagarna för att ge våra kunder den mest moderna och flexibla driftstjänst som finns på marknaden.

 

Vi är inte ett IT-bolag som alla andra, vi arbetar uteslutande med de publika molnen från Microsoft och AWS och kan därför lägga all vår tid och kraft på att utveckla vår organisation, kompetens och tjänster för att stödja våra kunders molnresor.

 

Idag är vi närmare 50 anställda och växer snabbt med rådgivare, molnarkitekter, molnkonsulter, utvecklare och projektledare.​ Vi fortsätter att bygga Asurgent för att erövra en stark position i Den Nya Sköna Digitala Världen. En värld där det enda konstanta är fortsatt förändring, i en värld där de traditionella IT-budgetarna, som IT-chefen eller CIO:n kontrollerar, växer blygsamt medan de IT-relaterade investeringar som tas utanför IT-budgetarna växer så det knakar pga affärssidan som allt oftare blir beställare.

Det är en spännande tid i IT-branschen och Cloudsourcings tidsera har precis börjat.

Stephan Andersson.
CEO Asurgent AB