IT-branschen

Vi önskar dig en molnfri sommar!

Stephan Andersson

Hej,
Det är snart dags för sommarsemester och vi har redan fått uppleva en svensk högsommar under hela maj och en stor del av juni. När Sverige har den här typen av sommarväder så är det verkligen en plats som står sig mot vilken sandstrand som helst i världen!

När jag blickar tillbaka på årets första sex månader och summerar dem så är det fantastiskt roligt att så mycket har hänt och att intresset kring de publika molnen och vårt CloudSourcing erbjudande ökat för varje månad.

Vi började året med att flytta till ett nytt kontor i centrala Stockholm med mer plats för medarbetare och möten vilket var ett lyft för organisationen.

Vi etablerade två affärsområden – CloudConsulting och CloudSourcing som båda haft en mycket bra utveckling och vi har fortsatt att rekrytera till vårt starka team som vi är mycket stolta över. Vi har idag en växande organisation med erfarna rådgivare, arkitekter, konsulter, utvecklare och projektledare – och det är fler skickliga medarbetare med många års erfarenhet från de digitala skyttegravarna på väg in efter sommaren!

Under våren deltog Asurgent på konferensen Sourcingdagarna som talare och vi fortsatte köra ett antal egna frukostseminarier med ca 200 besökare totalt. Jag har byggt dessa presentationer på mina egna praktiska erfarenheter från outsourcingens historia; från min allra första stora outsourcingaffär 1992 på ID Network och vidare genom alla år på Qbranch fram till idag. En snart 30-årig resa i de digitala skyttegravarna med en massa samlade erfarenheter som för varje dag gör mig mer övertygad om att den traditionella affärsmodellen för outsourcing verkligen har passerat sitt bäst-före datum.

Vi har tecknat ramavtal med HSB, SOS Alarm och Nobina för att med vår konsultorganisation stötta dem i deras olika projekt.

Vi har genomfört flera nya uppdrag där vi med vårt Cloud Takeoff koncept eller som molnkonsulter har hjälpt kunder på deras molnresa.

Vi har kunnat välkomna bl a Lernia som nya kunder till vår automatiserade driftstjänst CloudOps. Och vi har även fått beställningar från flera andra kunder som vi kommer att onboarda på tjänsten efter sommaren!

Om Du inte redan känner till vår CloudOps tjänst så är det en automatiserad och datadriven drifttjänst 24/7 för IT-system i de publika molnen som ersätter traditionell och manuell IT-drift. Alla handgrepp som en driftsorganisation normalt gör – övervakar, felsöker, åtgärdar, startar om, patchar, dokumenterar, mailar, ringer, ärendehanterar m m – har vi automatiserat bort så långt det är möjligt. Vår Servicedesk finns ändå tillgänglig och våra molnninjas finns i beredskap 24/7 i de fall systemet (automatiskt) eskalerar. CloudOps blir allt mer utvecklad ju fler kunder och ju mer data vi får in i systemet och det kommer direkt alla våra kunder till godo.

I höst startar vi upp utbildningar tillsammans med IFI (Institutet för informationsteknologi) på ämnet Molntjänster och Molnstrategi. Riktas till dig som arbetar i en IT-ledande eller verksamhetsledande roll och mycket bra för den som vill skaffa sig en bra överblick: Vad är molnet egentligen? Hur hanteras säkerheten i molnet? Hur genomförs en molntransformation?

https://ifi.se/utbildning/molntjanster-och-molnstrategi-introduktion/

Vi kommer i november medverka som talare på Radar Summit ; http://radarsummit.se. Radar Summit är Nordens största mötesplats för IT beslutsfattare, leverantörer och andra intressenter. Radar Summit tar fasta på de trender som har störst påverkan lokalt på svenska IT-verksamheter.

Radar beskriver ITs industrialisering i rapporten “The Perfect storm“; en förändring som fortsätter i snabb takt och dramatiskt ritar om branschkarten då många IT-företag sitter fast i gamla affärsmodeller, utdaterade tjänster och med fel kompetenser.

Amazon AWS öppnar tre stora datacenters i Sverige, troligen under sista kvartalet men det är en väl bevarad hemlighet. Det här kommer att accelerera förflyttningen från mark till moln – inte bara till AWS utan rakt över för alla de stora molnleverantörerna.

Vi fortsätter att bygga Asurgent för att erövra en ledande position i Den Nya Sköna Digitala Världen; en värld där det enda konstanta är fortsatt förändring, i en värld där IT-budgetarna, som IT-chefen eller CIO:n kontrollerar, växer blygsamt medan de IT-relaterade investeringar som tas utanför IT-budgetarna växer så det knakar p g a att affärssidan allt oftare blir beställare. I en värld där IT-chefer och CIO:er utvecklas i rollen som beställare, kravställare, säkerhetspolis, inköpare och, framför allt, rådgivare till de verksamhetsansvariga. Där skylten “business as unusual as usual” lyser dygnet runt. Där branschkartan kommer att ritas om ännu en gång. Där leveransmodeller av tjänster förändras. Där teknologi förändras. Affärsrelationer förändras. Verkligen en spännande tid för oss alla.

Save the date, nästa frukostseminarie den 11 september!

När solkrämstuben och grillens gasol är slut och badbollen tappat luften kör vi igång våra uppskattade frukostseminarier igen. Där får du höra mer om CloudSourcing och hur jag kan påstå att den traditionella IT-outsourcing affärsmodellen har passerat sitt bäst-före-datum och CloudSourcing är en idé vars tid har kommit. Vill du höra om vi kan ge dig bättre svar än din nuvarande outsourcingpartner kan så är du välkommen till vår seminarieserie ”CloudSourcing – Så fungerar det”. Vi går igenom hur ni skapar en konkret molnstrategi och hur vi managerar er miljö i molnen …och visar på kundnytta!

Nu önskar jag dig först en lång, skön och molnfri (faktiskt…) sommar någonstans på Badbollens Breddgrad!

Stephan Andersson

VD Asurgent

PS. För en regnig sommardag; några intressanta länkar kring vår Nya Sköna Digitala värld:
https://techcrunch.com/2018/05/30/internet-trends-2018/?utm_source=pocket&utm_medium=email&utm_campaign=pockethits&guccounter=2
http://www.hui.se/nyheter/vad-hander-nar-amazon-kommer-_1
https://radareco.se/r/2017/massiv-forandring-av-hela-det-svenska-it-landskapet/

Upptäck mer