IT-branschen

Molnen tätnar över Sverige och Norden

Stephan Andersson

Efter en lång solig sommar tätnar nu de digitala molnen alltmer över Sverige: Amazons tre hallar väntas öppna under hösten, Google har köpt mark för att bygga datahall och i vårt grannland Norge är Microsoft på väg att etablera hallar för Azure. Kvittenserna på molnets snabba tillväxt kommer dagligen: t ex är frågan “är molnet säkert?” överspelad och borde nu istället ställas mot befintliga småskaliga datacenters: https://www.computerweekly.com/news/252447059/Home-Office-preps-for-migration-of-police-IT-systems-to-AWS-cloud

Allt sammantaget går vi allt snabbare mot det scenario som Radar beskriver kring IT:s industrialisering i rapporten “The Perfect storm”. Detta blir en förändring som dramatiskt ritar om branschkarten då många IT-företag sitter fast i gamla affärsmodeller, utdaterade tjänster och med fel kompetenser. Då var verkligen då; nu är verkligen nu.

Asurgent kommer i november medverka som talare på Radar Summit

Asurgent kommer i november medverka som talare på Radar Summit ; http://radarsummit.se. Radar Summit är Nordens största mötesplats för IT beslutsfattare, leverantörer och andra intressenter. Radar Summit tar fasta på de trender som har störst påverkan lokalt på svenska IT-verksamheter. Räkna med att molnen och IT:s industrialisering kommer vara det dominerande temat för konferensen.

Vi fortsätter därför att bygga Asurgent för att erövra en ledande position i Den Nya Sköna Digitala Världen; en värld där det enda konstanta är fortsatt förändring, i en värld där IT-budgetarna, som IT-chefen eller CIO:n kontrollerar, växer blygsamt medan de IT-relaterade investeringar som tas utanför IT-budgetarna växer så det knakar p g a att affärssidan allt oftare blir beställare. I en värld där IT-chefer och CIO:er utvecklas i rollen som beställare, kravställare, säkerhetspolis, inköpare och, framför allt, rådgivare till de verksamhetsansvariga. Där skylten “business as unusual as usual” lyser dygnet runt. Där branschkartan kommer att ritas om ännu en gång. Där leveransmodeller av tjänster förändras. Där teknologi förändras. Affärsrelationer förändras. Verkligen en spännande tid för oss alla.

Asurgent har idag en växande organisation med erfarna rådgivare, arkitekter, konsulter, utvecklare och projektledare – och det är fler skickliga medarbetare med många års erfarenhet från de digitala skyttegravarna på väg in nu efter sommaren.

VILL DU LÄRA DIG MERA OM MOLNTJÄNSTER OCH STRATEGI?
I höst startar vi upp utbildningar tillsammans med IFI (Institutet för informationsteknologi) på ämnet Molntjänster och Molnstrategi. Riktas till dig som arbetar i en IT-ledande eller verksamhetsledande roll och mycket bra för den som vill skaffa sig en bra överblick: Vad är molnet egentligen? Hur hanteras säkerheten i molnet? Hur genomförs en molntransformation?
https://ifi.se/utbildning/molntjanster-och-molnstrategi-introduktion/

Nu när solkrämstuben och grillens gasol är slut och badbollen tappat luften kör vi igång med våra uppskattade frukostseminarier igen!

NÄSTA FRUKOSTSEMINARIE DEN 20 SEPTEMBER; ANMÄL DIG HÄR!

Nu när solkrämstuben och grillens gasol är slut och badbollen tappat luften kör vi igång med våra uppskattade frukostseminarier igen! Där får du höra mer om CloudSourcing och hur jag kan påstå att den traditionella IT-outsourcing affärsmodellen har passerat sitt bäst-före-datum och CloudSourcing är en idé vars tid har kommit. Vi presenterar här vår tjänst CloudOps som är en automatiserad och datadriven tjänst för 24/7 övervakning och managering av IT i de publika molnen.

Med vår unika CloudOps tjänst övervakar och managerar vi era system automatiserat i molnet – 24/7, eller under de tider du önskar. Utan bindningstider och med en pay-as-you-go modell. Du får på detta seminarium höra mer om hur CloudOps systemet fungerar och vilka fördelar det ger dig som köpare av IT. Vi går även igenom hur prisbilden och prismodellen ser ut för tjänsten.

Seminariet är för er som har eller är på väg att få system i de publika molnen och vill se ett mer flexibelt och modernare alternativ till de traditionella outsourcingbolagens erbjudanden.

Du kommer att få träffa och ställa dina frågor direkt till våra seniora molnarkitekter och rådgivare på Asurgent som har många års praktisk erfarenhet av stora migreringar och nyinstallationer i de publika molnen.

Seminariet är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller; Seminarium 20 september!

Välkommen!
Stephan Andersson,
VD Asurgent

Upptäck mer