IT-branschen

DÅ VAR DÅ, NU ÄR NU; ÅRSKRÖNIKA

Stephan Andersson

Året har gått fort och då det snart är dags för klappar och nyårsraketer vill jag ge dig en uppdatering från oss på Asurgent över året som gått och hur vi ser på det kommande året.

När jag blickar tillbaka på 2018 och summerar så är det fantastiskt roligt att kunna konstatera att så mycket har hänt, att vår organisation växt och att intresset kring de publika molnen och vårt CloudSourcing erbjudande ökat för varje månad.

Vårt koncept CloudSourcing med ett tydlig erbjudande och position som baseras på publika molntjänster från Microsoft Azure, Microsoft 365 och Amazon AWS och som ersätter den traditionella affärsmodellen för outsourcing fortsätter få ett fantastiskt mottagande från både kunder, leverantörer och press.

Radars VD Hans Werner konstaterar med detta som bakgrund: “Asurgent har tagit en mycket intressant position där de utmanar den traditionella IT-outsourcingmodellen.”

Vi växer som organisation och våra tjänster utvecklas i snabb takt. Vi startade året med att flytta in i nya lokaler på Stureplan och vi har trivts riktigt bra där. Men vi behöver redan större lokaler och flyttar därför nu över årsskiftet igen – men bara två trappor upp på samma adress.

Vi har fått förtroende av många företag under året att bidra i olika typer av IT-projekt och har under året tecknat ramavtal med Nobina, SOS Alarm och HSB att med vår konsultorganisation stötta dem i deras olika IT-projekt.

Vi har genomfört ett stort antal Cloud Takeoff uppdrag och hjälpt företag att få en bra start på deras molnresa.

Vi har kunnat välkomna ett tiotal nya kunder som ex vis Lernia, Svevia, Citymail, Anticimex International m fl till vår driftstjänst CloudOps som är en automatiserad och datadriven drifttjänst 24/7 för IT-system i de publika molnen och som ersätter traditionell och manuell IT-drift. Alla handgrepp som en driftsorganisation normalt gör – övervakar, felsöker, åtgärdar, startar om, patchar, dokumenterar, mailar, ringer, ärendehanterar m m – har vi automatiserat så långt det är möjligt. De publika molnen i kombination med CloudOps har en fantastisk potential för att vända på dagens rådande fördelningen av svenska IT-företags IT-budget där fn 75% går till drift av befintliga system och endast 25% till innovation, affärsutveckling och förändring.

Vi har förstärkt vårt CloudOps utvecklingsteam och kunnat öka tempot i utvecklingen av tjänsten och under 2019 kommer teamet att växa ytterligare och vi kommer att lansera en rad nyheter i tjänsten under kommande år!

Vår organisation har totalt sett vuxit rejält under året och närmar oss 40 anställda. Erfarna rådgivare, molnarkitekter, molnkonsulter, utvecklare, databasspecialister och projektledare har rekryterats under året – och det är fler skickliga medarbetare med många års erfarenhet från de digitala skyttegravarna på väg in.

Under året deltog vi på konferenserna som Sourcingdagarna, Radar Summit m fl som talare och vi fortsatte hålla ett stort antal egna frukostseminarier med flera hundra besökare totalt. Jag har byggt dessa presentationer på mina egna praktiska erfarenheter från outsourcingens historia; från min allra första stora outsourcingaffär 1992 vidare genom alla år fram till idag. En snart 30-årig resa i de digitala skyttegravarna med en massa samlade erfarenheter som för varje dag gör mig mer övertygad om att den traditionella affärsmodellen för outsourcing verkligen har passerat sitt bäst-före datum.

Förflyttningen från mark till moln kräver en ny affärsmodell och en uppsättning nya tjänster och vi har haft många samtal under året med kunder som känner att de sitter fast i gamla outsourcingkontrakt och som håller dem kvar på marken när de ser att möjligheten till innovation och flexibilitet finns i molnet.

Vi blev också exklusivt inbjudna som den enda svenska Microsoft partern på Microsoft EMEA Advisory Council i München i november där vi tillsammans med Microsofts främsta molnpartners utbytte erfarenheter och tankar om hur ”molnmarknaden” ser ut och vad som behövs för att hjälpa företag snabbare och bättre till rätt lösningar.

MOLNEN HOPAS 2019

Den lokala närvaron från de stora molnleverantörerna fortsätter växa i Sverige. Exempelvis är Amazon tre datacenters i Sverige nu tillgängliga och de har redan annonserat att de kommer att bygga tre datacenter till.

Microsoft annonserade i december att de köper mark i Sverige och vi kommer med största sannolikhet snart att få höra mer om planerna att Microsoft kommer att öppna datacenters här.

Sammantaget, 2018 har varit riktigt roligt och jag är stolt över vår utveckling och det förtroende som våra kunder ger oss. Vi fortsätter under nästa år att bygga Asurgent, vårt erbjudande kring CloudOps och vår organisation för att erövra en stark position i Den Nya Sköna Digitala Världen. I en värld där branschkartan kommer att ritas om ännu en gång.

SAVE THE DATE; NYTT FRUKOSTSEMINARIE CLOUDSOURCING 30 JANUARI

När tomten och nyårschampagnen är avklarade kör vi igång med våra uppskattade frukostseminarier igen.

Välkommen till nästa frukostseminarium den 30 januari där vi berättar om vår unika CloudOps tjänst som, genom att vi har automatiserat övervakning och drift av IT-system i de publika molnen, kan med högre kvalitet och lägre kostnader erbjuda våra kunder en tjänst som ingen annan leverantör har.

Vill Du höra mer om CloudSourcing och hur jag kan påstå att den traditionella IT-outsourcing affärsmodellen har passerat sitt bäst-före-datum och att CloudSourcing är en idé vars tid har kommit så anmäl dig här.

Nu önskar jag dig först en riktigt god jul och ett ännu bättre nytt år!
Stephan Andersson

VD Asurgent

PS: När julskinkan är uppäten; för sofflocket kring vår Nya Sköna Digitala Värld:
https://futuretodayinstitute.com/2018-tech-trends-annual-report/
Förköp som julklapp till dig själv och din ledningsgrupp:
https://www.amazon.com/Big-Nine-Thinking-Machines-Humanity/dp/1541773756/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1542611419&sr=1-1&refinements=p_27%3AAmy+Webb

Upptäck mer