Tech

CloudOps vs traditionell outsourcing

När vi lanserade vår CloudOps tjänst för drygt 2 år sedan år satte vi målet att utveckla marknadens mest moderna och automatiserade driftstjänst för IT-system i de publika molnen. Idag skulle jag påstå att vi har det. Med flera av Sveriges största företag som våra kunder ökar vi nu utvecklingstakten av tjänsten.

CloudOps är en tjänst och ett system som övervakar och managerar (felsöker, åtgärdar, startar om, utökar, patchar, dokumenterar, mailar, ringer, ärendehanterar m m) våra kunders IT i molnet – automatiserat så långt det är möjligt. Var än i världen som våra kunder finns och har sina system så är det samma kod, samma hantering.

Pay as you go istället för långa avtal med fasta priser

När vi lanserade tjänsten så insåg vi att beteendet i molnet som våra kunder har och att molnet utvecklas kontinuerligt så går det inte att ha klassiska outsourcingavtal som är bindande i 3 år med fasta priser. Det är en affärsmodell som passerat sitt bäst-före datum. Vi lanserade istället en modell som innebär att våra kunder betalar för driftstjänsten per timme precis som de gör för de olika tjänsterna i molnet, dvs Pay as you go.

Dessutom med en Stay-as-long-as-you-like modell. Det betyder att vi inte har några bindningstider utan våra kunder använder CloudOps när de behöver och så länge de behöver.

Onboarding på vår driftstjänst på några minuter!

Det finns mycket kring CloudOps som är riktigt roligt att berätta om och hur den vänder upp och ner på gamla “sanningar”. En av dem är att vi onboardar en ny kund eller ett nytt system på minuter – och det kostnadsfritt. Jämför det med månader av frustration och mångmiljon kostnader i ett transitionsprojekt i den traditionella IT-outsourcingvärlden…

Vad som skett på marknaden under dessa dryga två år är att allt fler företag nu beslutat att gå all-in på molnet för att helt bli av med det Digitala Lapptäcket på marken (se ett tidigare inlägg om det). Många företag berättar för oss om hur deras nuvarande markleverantör planerar att hantera kundens molnmiljön på samma sätt som om den vore kvar på marken. Det blir dyrt, det blir fel och inte bra helt enkelt.

Vi utökar nu vårt utvecklarteam!

Efterfrågan på vår CloudOps tjänst ökar stadigt och vi är stolta över vad vi byggt. Men vi kommer aldrig att kunna säga att – “nu är vi klara”. Tjänsten behöver utvecklas och anpassas kontinuerligt för molnets alla nya funktioner och våra kunders behov förändras hela tiden.
Vi söker nu;
  • Två stycken backend utvecklare
  • Två stycken frontend utvecklare
  • En QA utvecklare

Läs mer om tjänsterna här!

Vill Du veta mer om CloudOps så hör av Dig till oss på info@asurgent.se

Upptäck mer