IT-branschen

Årskrönika – Då var Då, Nu är Nu.

Stephan Andersson

Året har gått fort och det är snart dags för klappar och nyårsraketer och jag vill ge dig en uppdatering från oss på Asurgent över året som gått och hur vi ser på kommande år.

CloudSourcing har fått ett kanonfint välkomnande

Efter att vi i våras lanserade vårt koncept CloudSourcing; ett tydlig erbjudande och position som baseras på publika molntjänster från Microsoft Azure och Amazon AWS och som ersätter den traditionella affärsmodellen för outsourcing affärsmodellen så har mottagandet från både kunder, leverantörer och press har varit mycket positivt. Vi har fått förtroendet att genomföra en rad olika uppdrag både inom Cloud Consulting, Cloud TakeOff och CloudOps och vår tjänsteutveckling fortsätter snabbt.

Vi växer med fantastiskt skickliga och trevliga kollegor

I jakten efter de bästa talangerna så har vi lyckats rekrytera ett fantastiskt team som vi är mycket stolta över. Vi har idag ett starkt och växande team med rådgivare, arkitekter, konsulter och projektledare – och det är fler erfarna medarbetare från de digitala skyttegravarna på väg in. Vi har vuxit ur våra lokaler och i början av året flyttar Asurgent till ett nytt funktionellt kontor i centrala Stockholm.

I början av det nya året har vi nöjet att hälsa två välkända branschprofiler välkomna som nya kollegor. De har båda omfattande erfarenheter av att genomföra stora affärer och driva projekt inom den traditionella IT-outsourcingen men de har också de insett att Då var Då och Nu är Nu. De vet att förflyttningen från mark till moln är en självklar evolution och att vi står precis i början av en masstransformation, en massförflyttning. Och att den gamla, rådande, traditionella outsourcingens affärsmodell är död.

Vi välkomnar den 1 februari till Asurgent;

 – Nils Boghammar som närmast kommer från Evry där han varit ansvarig för deras outsourcingförsäljning. Under en snart 30 årig karriär i outsourcing-industrin har han tidigare haft motsvarande position på Tieto och innan dess bl a varit Sverige VD på Cygate.

– Staffan Bjurström har 20 års bakgrund som försäljningsdirektör på Telecomputing, dessförinnan samma roll på Qbranch och innan dess Ementor (nuvarande Evry).

Se också artikeln om Nils och Staffan på IDG https://computersweden.idg.se/2.2683/1.695223/asurgent-profiler

2018 – vi är på väg mot ett paradigmskifte där var tredje IT-bolag kommer att försvinna

Utvecklingen av de publika molntjänsterna fortsätter att accelerera med en kraftig tillväxt över hela världen. Den lokala närvaron från de stora molnleverantörerna ökar samtidigt i Sverige. Exempelvis har Amazon meddelat att man ska bygga tre stora datacenters i Sverige som ska tas i bruk redan 2018. Det ryktas om att även flera av de andra stora molnleverantörerna är på väg.
Det ledande nordiska IT-marknadsundersökningsföretaget Radar har precis släppt en ny rapport “The Perfect storm” där de bl a summerar att 2,9% av svenska IT-budgetar spenderas idag på det publika molnet. År 2020 kommer siffran att vara tio gånger högre! Det här kommer att innebära att en tredjedel av IT-företagen inte kommer att klara sig då de sitter fast i gamla affärsmodeller, utdaterade tjänster och med fel kompetenser.

Radars VD Hans Werner konstaterar med detta som bakgrund:“Asurgent har tagit en mycket intressant position där de utmanar den traditionella IT-outsourcingmodellen.”

Vi fortsätter nu att bygga Asurgent för att erövra en stark position i Den Nya Sköna Digitala Världen; en värld där det enda konstanta är fortsatt förändring, i en värld där IT-budgetarna, som IT-chefen eller CIO:n kontrollerar, växer blygsamt medan de IT-relaterade investeringar som tas utanför IT-budgetarna växer så det knakar pga affärssidan som allt oftare blir beställare. I en värld där IT-chefer och CIO:er utvecklar rollen som beställare, kravställare, säkerhetspolis, inköpare och, framför allt, rådgivare till de verksamhetsansvariga. Där skylten “business as unusual as usual” lyser dygnet runt. Där branschkartan kommer att ritas om ännu en gång. Leveransmodeller av tjänster förändras. Teknologi förändras. Affärsrelationer förändras. Många nya möjligheter kommer öppnas.

SAVE THE DATE; NYTT FRUKOSTSEMINARIE CLOUDSOURCING 23 JANUARI

När tomten och nyårschampagnen är avklarade kör vi igång våra uppskattade frukostseminarier igen. Vill Du höra mer om CloudSourcing och hur jag kan påstå att den traditionella IT-outsourcing affärsmodellen har passerat sitt bäst-före-datum och CloudSourcing är en idé vars tid har kommit. Och att vi kan ge dig bättre svar än din nuvarande outsourcingpartner så är du välkommen till vår seminarieserie ”CloudSourcing – Så fungerar det”.

Den 23 januari är nästa tillfälle och då med temat Cloud TakeOff, en metodik för att utforma en molnstrategi just för er verksamhet.
Nu önskar jag dig först en riktigt god jul och ett ännu bättre nytt år!
Stephan Andersson

VD Asurgent

PS. Att smälta julgröten med; några intressanta länkar kring vår Nya Sköna Digitala värld:
Radar: https://radareco.se/r/2017/massiv-forandring-av-hela-det-svenska-it-landskapet/
Carr: http://www.nicholascarr.com
Mary Meeker; http://nordic.businessinsider.com/2017-internet-trends-mary-meeker-full-slide-deck-2017-5?r=US&IR=T

Upptäck mer