Jag söker en CFO med blicken i vindrutan, fötterna i verksamheten, grynkoll på kostnaderna men med fullt fokus på affärerna!

 

Asurgent har tagit en unik position på marknaden och vi utmanar de traditionella driftbolagen med en affärsmodell och teknologi som förändrar IT-outsourcing och IT-drift i grunden. Vi flyttar våra kunders IT från mark till moln och levererar automatiserad molndrift för att möjliggöra våra kunders innovation.

 

Denna position innebär en mycket spännande resa för bolaget, våra kunder och inte minst för alla medarbetare på Asurgent - verksamhetens utveckling sker i frontlinjen, att få göra saker och röra sig i landskap där inget varit eller någon egentligen har vare sig karta, kompass eller facit. Färden kräver dessutom lätt packning med snabba fötter, flexibilitet, entreprenörskap och en stor portion mod.

Asurgents resa framåt kommer säkert vara plågsamt jobbig för den som inte gillar förändring, nytänk, är nostalgiskt lagd och som gillar att kånka omkring på gamla tankar och strukturer som egentligen passerat “Bäst-före datum”. Det finns ingen karta, det finns ingen du kan ringa, det kommer vara skarpt utmanande läge, säkert direkt svårt ibland; där ska vi in och skapa stor kundnytta; härligt! 

Vi växer snabbt vilket ställer krav på dig att hela tiden förutse flaskhalsar och hinder som kan begränsa vår tillväxt - och eliminera dem. 

 

För den som däremot älskar förändring, tempo, att det “händer något”, för den som när förändringens vind blåser bygger väderkvarnar istället för vindskydd och drivs av professionella utmaningar stående på alla tårna så kommer Asurgent vara rätt plats att vara på. 

 

ARBETET SOM CFO PÅ ASURGENT

Om du är den person som jag nu söker som CFO så vet du vilka löpande ekonomiska-finansiella arbetsuppgifter som ska utföras och därmed vilka kunskaper och praktiska erfarenheter som krävs. 

Det jag kommer leta efter är en CFO som förutom ovanstående basic kunskaper också är en person som;

 

  • Ägnar 80% av sin tid åt att titta framåt i vindrutan, inte kör med blicken i backspegeln

  • Befinner sig mitt inne i verksamheten; förstår och bidrar till att utveckla vår affärsmodell och erbjudande, som aldrig någonsin säger ”jag kan nu konstatera att förra kvartalet gick så här”

  • Hjälper mig hålla Asurgent som en “lean ´n mean fast business machine”

  • Vet att det enda som räknas är konkreta uppnådda mätbara resultat

  • Är prestigefri och kan agera schweizisk fällkniv om och när verksamheten så kräver

  • Inser att Asurgent är ett tillväxtföretag och kommer så förbli; just enjoy the ride

  • ”Rise of the Digital CFO” - det är din utvecklingsplan

Jag kan utlova dig spännande och ständig ”business as unusual as usual”, en vardag i ständigt tech-tempo och ständig rörelse uppåt-framåt, en småjobbig chef, en ännu värre styrelseordförande, kollegor i toppklass, nytt kontor vid Stureplan och ett kul och utvecklande arbete. 

Är du kvar, läser du fortfarande?

Isåfall hör av dig direkt till mig, Stephan Andersson.